Поради 

Як зберегти надовго первісний вигляд оббивки м’яких меблів

Найслабшим місцем в будь-яких м’яких меблів є її оббивка. На неї може бути пролита різна рідина, вона може бути випадково забруднена жиром, різними сумішами від продуктів харчування, тощо. До загальних правил і рекомендацій щодо догляду за м’якими елементами крісел, диванів, ліжок та інших видів м’яких меблів належать такі:

  1. Оббивні тканини та знімні чохли в жодному разі не можна прати в пральній машинці та сушити за допомогою пилосмока або фену.
  2. Не обробляйте пилосмоком оббивку занадто часто, оскільки з пилом втягується дрібний ворс, через що оббивка втрачає якість і не зможе утримувати внутрішній наповнювач.
  3. У разі використання засобів для виведення плям уникайте прямого контакту з оббивкою. Для більшого ефекту слід підкласти тонку тканину.
  4. Не слід наносити на тканину кілька різних засобів від плям одночасно.
  5. Після будь-якої обробки оббивка повинна висохнути природним шляхом, мокру ділянку можна промокнути серветкою.

Вище перелічені правила догляду за оббивкою м’яких частин меблів є загальними. Ефективна чистка оббивки залежить від роду плям і тих речовин, яким оббивка забруднена.

Якщо ви бажаєте вибрати якісні красиві нові м’які меблі по ціні від виробника, то радимо подивитися асортимент магазину Kram-UA https://kram-ua.com.ua/. Тут ви знайдете як вже готові м’які меблі, так і під замовлення. В каталозі представлені варіанти меблів різного оформлення, які підійдуть для будь-якого стилю інтер’єру. А спеціалісти магазину з радістю проконсультують вас щодо правильно догляду за оббивкою ваших м’яких меблів.

6398fd8ec54ac.jpeg

Способи чищення від різних забруднень

Найбільш частими забрудненнями оббивки м’яких меблів є плями та пошкодження від пролитої кави, пива, соку, вина, сліди жувальної гумки, крові, шоколаду, варення і т. д. У кожному конкретному випадку слід застосовувати відповідні засоби.

  • Кава – забруднену ділянку слід обробляти милом, потім протерти вологою ганчіркою і дати тканині просохнути природним шляхом.
  • Сік – виводиться змішаним розчином аміаку та оцту, сушиться так само, як і після чищення від розлитої кави.
  • Червоне вино – плями слід посипати сіллю та залишити на деякий час, за який сіль вбере вино. Видаляється сіль із поверхні за допомогою пилососа.
  • Пиво – спочатку плями обробляються милом і сушаться, потім готується спеціальний розчин (дві столові ложки оцту на літр води), наноситься на забруднену ділянку на деякий час. Після цього місце промити звичайною водою і знову висушити.
  • Кров – змивається простою холодною водою.
  • Шоколад – чиститься розчином теплої води з милом та висушується.
  • Жувальна гумка – для відлипання потрібно покласти кубик льоду у пластиковому пакеті, а потім зіскребти тупим предметом. Після цього бажано обробити тканину метиловим спиртом.
  • Свічковий віск – спочатку видаляється застиглий віск дробленням на дрібні частини, що збираються пилососом. На плями, що залишилися, необхідно покласти серветку або шматок матерії і пропрасувати гарячою праскою. На завершальному етапі ділянка повинна бути оброблена засобом для виведення плям і висушена природним шляхом.
  • Варення (джем). – за допомогою нанесення розчину з мильної води та оцту. Після просушування тканину промивають теплою водою і знову висушують.

Догляд за шкіряною оббивкою потребує особливих правил. Насамперед вона не повинна піддаватися впливам високої температури. М’які шкіряні меблі не можна ставити під пряме сонячне проміння.

Якщо на шкіряну оббивку була пролита якась рідина – чай, кава, сік, вино, її відразу ж потрібно протерти сухою чи вологою мильною ганчіркою. Сушиться шкіра природним чином. Масляні та жирні плями можуть протиратися лише сухою ганчіркою.

Шкіра не терпить обробки милом, розчинниками, хімічними розчинами. Також, в жодному разі не можна мити забруднене місце водою або засобом для чищення. Чищення може проводитись спеціальними засобами для виведення плям зі шкіряних меблів.

Related posts